24/7 Bereikbaar op +31 (0)6 - 412 307 68                                                                                                                                                                                                                                      

Single Blog Title

This is a single blog caption

Veel vraag naar mondkapjes op Schiphol

SCHIPHOL – Bij de apotheken op Schiphol is veel vraag naar mondkapjes vanwege het coronavirus. Volgens een medewerkster van de Boots apotheek op de luchthaven is de verkoop van de kapjes flink toegenomen.

„Je merkt wel dat mensen bang zijn. De kapjes worden vooral preventief aangeschaft. Normaal zijn er ook wel zeven verschillende soorten mondkapjes te bestellen, maar nu kunnen we nog maar één soort krijgen. Er is ook meer vraag naar desinfecterende gel.”

Volgens de verkoopster zijn het vooral Aziatische mensen die voor de kapjes langskomen, maar ze worden ook aangeschaft door crews van luchtvaartmaatschappijen.

Ook bij de apotheek van KLM Health Services is meer vraag naar mondkapjes. Al is er volgens een woordvoerster van de KLM geen sprake van een run. Op de luchthaven zijn geen maatregelen genomen vanwege het coronavirus. De KLM geeft reizigers wel het advies goed op hun hygiëne te letten en goed de handen te wassen.

Veel Chinezen waren zaterdag aanwezig bij de viering van het Chinees Nieuwjaar in de Haagse binnenstad. Daar waren geen mensen met mondkapjes te zien.

error: Alert: Inhoud is beschermd!!