24/7 Bereikbaar op +31 (0)6 - 412 307 68                                                                                                                                                                                                                                      

Single Blog Title

This is a single blog caption

Taxi app beurs

Taxi app beurs

Taxi app beurs
Lyft nu alleen nog in Verenigde Staten en Canada

De taxi-dienst is opgericht in 2012 en heeft een marktaandeel van 40 procent in de VS en is nu alleen nog daar en in Canada actief. In 2018 boekte het bedrijf een omzet van 2,2 miljard dollar. Uitbreidingsplannen zijn er naar eigen zeggen wel, maar waar naartoe en wanneer is nog niet bekend. Het gat met concurrent Uber wordt in ieder geval steeds kleiner. Toch knap voor een klein techbedrijf uit San Francisco.Particuliere taxichauffeurs

Net als Uber werkt Lyft met particuliere taxichauffeurs en een app waarmee je als klant een rit kunt boeken en betalen. Een enorm gebruikersgemak, want net als de grote concurrent bestel je zo veel sneller een taxi dan een regulier exemplaar. Dat dit concept aanslaat mag duidelijk zijn. Ook in ons land wordt Uber steeds populairder en taxibedrijven klagen over de grote concurrentie en wegkapen van de markt.

Focus op mobiliteitsmarkt

Lyft is niet van plan om op korte termijn diensten aan te bieden anders dan gerelateerd aan mobiliteit. Ze blijven zich focussen op autoritten en kijken naar nieuwe mogelijkheden zoals elektrische deelsteps en deelfietsen. Het roze logo van Lyft valt op en dat gebruikt het bedrijf zelf ook om hun imago lekker fris te houden. In de begindagen kregen Lyft-chauffeurs een pluchen snor die op de grille geplaatst kon worden. Maar van dat ‘lollige’ imago komen ze nu wel een beetje terug.

Ook Lyft is, net als Uber, bezig met de ontwikkeling van een zelfrijdende auto. Ze doen dat in samenwerking met General Motors. Het bedrijf heeft zich ten doel gesteld om auto’s zelfstandig te laten rijden, maar ziet ook dat de technologie daar nu nog niet klaar voor is. We zijn benieuwd naar de rivaliteit tussen de twee grote jongens in deze taxibranche en wat er gaat gebeuren als aartsvijand Uber in april zijn beursgang maakt.

taxi Hengelo, Schipholvervoer Hengelo enschede groepsvervoer Almelo groepsvervoer geesteren groepsvervoer Haaksbergen Schiphol taxi Twente, goedkope tarief, luchthavenvervoer hengelo taxi enschede Almelo taxi service Schiphol groepsvervoer, directie, touringcar
<< Terug naar nieuwsoverzicht

Bent u op zoek naar een goedkope taxi Hengelo? Bel Taxi Hengelo via 06 – 41 23 07 68 Wij hanteren geen speciaal nachttarief of avondtarief. Full taxi service van en naar Hengelo | Online taxi’s bestellen door heel Nederland.

error: Alert: Inhoud is beschermd!!