24/7 Bereikbaar op +31 (0)6 - 412 307 68                                                                                                                                                                                                                                      

Single Blog Title

This is a single blog caption

Station taxi Hengelo Overijssel

D

NS verplaatst incheckpoortjes op Centraal Station

De Nederlandse Spoorwegen (NS) beginnen maandag 17 februari met het verplaatsen van de in- en uitcheckpoortjes op het Centraal Station (CS).

e incheckpoortjes worden ruim zes meter verder de hal in geplaatst en er komen poortjes bij. Zo willen de Spoorwegen de drukte verminderen die op de perrons ontstaat nadat een trein is aangekomen. Vooral in de spitsuren ontstaat er een file van uitcheckende passagiers op het Centraal Station.

Verder wil de NS zorgen dat treinreizigers kunnen overstappen zonder opnieuw in en uit te moeten checken. Nu zijn treinreizigers die van de perrons één tot en met vijf naar de perrons zes tot en met tien gaan, gedwongen om eerst uit te checken en dan opnieuw in te checken. Als de werkzaamheden zijn afgerond, kunnen de poortjes ook dicht. Het is dan niet meer mogelijk om op bij te treinen te komen zonder ov-chipkaart.

Meer ruimte op Centraal Station

De verplaatsing van de poortjes gaat in fases. Het deel waar de werkzaamheden plaatshebben, wordt afgeschermd met bouwhekken en als het nodig is worden er tijdelijk mobiele in- en uitcheckpalen geplaatst.

De planning is dat de perrons eind 2024 een paar meter verschoven zijn richting de Binckhorst. Dan zullen de poortjes ook weer vanaf hun tijdelijke locatie worden teruggeplaatst richting de sporen. Met deze ingreep wil spoorwegbeheerder ProRail ervoor zorgen dat treinreizigers meer ruimte hebben in de hal van het Centraal Station.

error: Alert: Inhoud is beschermd!!