24/7 Bereikbaar op +31 (0)6 - 412 307 68                                                                                                                                                                                                                                      

Single Blog Title

This is a single blog caption

Chinese taxi-oorlog voorbij: Uber China fuseert met Didi Chuxing

Chinese taxi-oorlog voorbij: Uber China fuseert met Didi Chuxing
Details werden nog niet gegeven, maar ingewijden melden aan zakenkrant The Wall Street Journal en persbureau Bloomberg dat de gecombineerde taxidienst een waarde heeft van 35 miljard dollar (ruim 31 miljard euro). Uber zou in elk geval 1 miljard dollar voor de overname krijgen. De aandeelhouders van Uber China krijgen 20 procent van het nieuwe fusiebedrijf in bezit. Onder die aandeelhouders bevinden zich onder andere de Amerikaanse tak van Uber en het Chinese internetconcern Baidu.
De fusie komt na een heftige en voor beide partijen behoorlijk kostbare concurrentiestrijd om de Chinese markt. Zowel Uber als Didi Chuxing maakten hierdoor verlies in China. Het internationaal opererende Uber werd door investeerders onder druk gezet om zijn Chinese activiteiten af te stoten. Nu lijkt het erop dat Uber in China de bestuurdersplek aan Didi Chuxing gunt en zelf op de achterbank gaat zitten.

Lastige markt
China is voor Uber altijd een lastige markt geweest. De prijzenslag met Didi Chuxing kostte het bedrijf meer dan een miljard dollar per jaar. Door nu met Uber samen te gaan, hoopt het bedrijf ook hier winst te gaan maken, schrijft Uber-topman Travis Kalanick volgens Bloomberg in een blogpost die nog gepubliceerd moet worden. ‘Ik twijfel er niet aan dat Uber China en Didi Chuxing samen sterker staan’, citeert het persbureau de topman.
Volgens de Wall Street Journal geeft de samenvoeging van de twee bedrijven Uber ook de mogelijkheid om de beurs op te gaan. De miljard dollar die het bedrijf voor de overname krijgt kan worden geïnvesteerd in activiteiten in het buitenland.
Ook Didi Chuxing maakte verlies door de aanhoudende concurrentiestrijd in China. Door de strijdbijl te begraven kan het bedrijf nu munt gaan slaan uit het feit dat het de Chinese taximarkt domineert. De Chinese overheid heeft onlangs bepaald dat taxidiensten als Uber en Didi Chuxing legaal zijn.

Tags: taxi Hengelo, Schipholvervoer Twente, luchthavenvervoer , groepsvervoer , bus, zakelijker , goedkope taxi, touringcar Hengelo, groepsreizen
<< Terug naar nieuwsoverzicht

Bent u op zoek naar een goedkope taxi Hengelo? Bel Taxi Hengelo via 06 – 41 23 07 68 Wij hanteren geen speciaal nachttarief of avondtarief. Full taxi service van en naar Hengelo | Online taxi’s bestellen door heel Nederland.

Taxi Centrum Hengelo

error: Alert: Inhoud is beschermd!!