24/7 Bereikbaar op +31 (0)6 - 412 307 68                                                                                                                                                                                                                                      

Single Blog Title

This is a single blog caption

Bus of taxi nog altijd geen alternatief voor auto door verouderd systeem

Bus of taxi nog altijd geen alternatief voor auto door verouderd systeem

Het enige publiek transport op het eiland is de bus. Maar bij gebrek aan een goede dienstregeling en routes die al decennia niet zijn aangepast, is de bus nemen zeker geen alternatief om de auto te kunnen laten staan. De grote ABC-bussen rijden bovendien tot 6 uur ‘s avonds, daarna niet meer. De kleine busjes rijden na 8 uur ‘s avonds niet meer.

Wetgeving uit 1969
De minister van Verkeer, Vervoer & Ruimtelijke Planning, Zita Jesus-Leito, is op de hoogte van de problemen met het openbaar vervoer: “Ik weet dat het openbaar vervoer beter geregeld moet worden en dat taxi’s betere service moeten geven. We zijn daar momenteel mee aan de slag gegaan. Het openbaar vervoer zoals nu geregeld met het vergunningensysteem is als eerste aan de beurt, want de wetgeving stamt nog uit 1969. We hopen zo snel mogelijk te kunnen gaan beginnen met hier verbetering in aan te brengen.”

Lange wachttijden en hoge tarieven
Wat dan overblijft, zijn taxi’s. Er rijden op Curaçao zo’n 200 taxi’s rond. Dag en nacht. Maar hiervan maken lokale mensen niet veel gebruik. Een reden hiervoor is de lange wachttijden en de prijs. “De druk op de taxibranche is veel te groot geworden. Taxi is een luxeproduct. Normaal gesproken in andere landen hebben reizigers de keuze tussen low budget of luxe vervoer. Hier bestaat die keuze niet”, legt Tasha Silooy uit. Ze is oprichter van taxivereniging en -bedrijf Dutch Caribbean Taxi Association (DCTA).

‘Taxi is een luxeproduct’- Tasha Silooy van Dutch Caribbean Taxi Association
Geruchten dat Uber komt
Op social media werd vooral heel enthousiast gereageerd op de geruchten dat Uber zich op Curaçao zou vestigen, alhoewel deze geruchten nergens bevestigd worden. Uber garandeert lagere prijzen en kortere wachttijden. Op social media zeggen veel bewoners wel een taxi te zullen nemen, als de prijzen naar beneden gaan en de wachttijd minder wordt. Maar hier willen de taxichauffeurs op het eiland niks van weten.

Touringcars pikken al het werk in
Want ze hebben al te lijden onder de touringcars die door hotels worden ingezet om bijvoorbeeld gasten van de luchthaven op te halen. “Taxi’s hebben maximale tarieven. Deze zijn vastgesteld door de overheid. Voor één tot en met vier personen, kost het ongeveer 40 dollar om van het vliegveld naar je hotel te komen. Daarvoor zit de taxichauffeur vaak urenlang te wachten op het vliegveld. Touringcars daarentegen zitten niet aan wettelijke tarieven vast en vragen dit soort bedragen vaak per persoon”, zegt Natasja, eigenaar van Dushi Taxi.

Oneerlijke concurrentie want de taxichauffeurs zitten wel met hoge kosten, legt ze uit. “Alleen al een taxivergunning kost 40 dollar per dag.” Natasja vindt niet dat de taxitarieven met al die kosten ook omlaag kunnen, ‘want dan kunnen de chauffeurs het niet overleven’.

Groepsvervoer Almelo groepsvervoer Haaksbergen Hengelo taxi
Groepsvervoer enschede Schipholtaxi Hengelo groepsvervoer goor Schipholtaxi twente
<< Terug naar nieuwsoverzicht

Bent u op zoek naar een goedkope taxi Hengelo? Bel Taxi Hengelo via 06 – 41 23 07 68 Wij hanteren geen speciaal nachttarief of avondtarief. Full taxi service van en naar Hengelo | Online taxi’s bestellen door heel Nederland.

error: Alert: Inhoud is beschermd!!