24/7 Bereikbaar op +31 (0)6 - 412 307 68                                                                                                                                                                                                                                      

Single Blog Title

This is a single blog caption

Amsterdam en Uber starten taskforce verkeersveiligheid

Amsterdam en Uber starten taskforce verkeersveiligheid
De afgelopen maanden waren Uberchauffeurs bij onevenredig veel verkeersongevallen in en rond Amsterdam betrokken. Los van alle gevallen van materiële schade telt de gemeente Amsterdam acht ernstige ongelukken. Bij drie daarvan kwamen in totaal vier mensen om het leven, bij de andere raakten mensen gewond. Dat zorgde voor veel maatschappelijke onrust, met onder meer een sterke roep om maatregelen tegen én door Uber.

Minimumleeftijd
Maatregelen tegen de taxidienst zijn vooralsnog niet genomen en die lijken er ook niet te komen. Wel besloot de taxidienst onlangs de minimumleeftijd voor chauffeurs te verhogen naar 21 jaar, waarbij minimaal een jaar rijervaring vereist is. Alle Uberchauffeurs onder de 25 jaar moeten bovendien een verkeersveiligheidstraining van Veilig Verkeer Nederland volgen.

De laatste tijd vond er ook overleg plaats tussen de gemeente Amsterdam en Uber over verdere maatregelen. De oprichting van de taskforce is daar het gevolg van. Naast de taxidienst en de gemeente is ook het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat hier in vertegenwoordigd. Voorzitter van de taskforce is Rob van Holten, mede-oprichter van openbaar vervoerbedrijf Qbuzz. Nog voor de zomer moet het overleg leiden tot concrete en controleerbare afspraken over verkeersveiligheid, maar ook over transparantie en het delen van data.

Directies TTO’s bijgepraat
De ‘reguliere’ taxibranche wordt niet bij de taskforce betrokken. Wel zullen de directeuren van de TTO’s van tijd tot tijd worden bijgepraat over de vorderingen die worden gemaakt. Indien er afspraken met Uber worden gemaakt die ook voor de rest van de taxibestelmarkt interessant kunnen zijn, dan worden die daar ook van toepassing verklaard.
<< Terug naar nieuwsoverzicht

Bent u op zoek naar een goedkope taxi Hengelo? Bel Taxi Hengelo via 06 – 41 23 07 68 Wij hanteren geen speciaal nachttarief of avondtarief. Full taxi service van en naar Hengelo | Online taxi’s bestellen door heel Nederland.

error: Alert: Inhoud is beschermd!!