24/7 Bereikbaar op +31 (0)6 - 412 307 68                                                                                                                                                                                                                                      

Single Blog Title

This is a single blog caption

Zeelandse Van Gerwen Taxi failliet na conflict over leerlingenvervoer

ZEELAND/EINDHOVEN – Het bedrijf Van Gerwen Taxi dat zijn wortels heeft in Zeeland, is failliet verklaard door de rechtbank in Den Bosch. Dat vloeit voort uit een langlopend conflict met de gemeente Veldhoven. 

Directeur Marco van Gerwen heeft zelf het faillissement aangevraagd. Hij stelt de kosten van het conflict over leerlingenvervoer niet meer te kunnen dragen. Het bedrijf eist 268.000 euro schadevergoeding van de gemeente Veldhoven, als gevolg van dat conflict. Maar de gemeente wil niet betalen.

Van Gerwen verzorgt sinds de zomer van 2018 het vervoer van kwetsbare leerlingen in Veldhoven. De gemeente zegde het contract in maart 2019 op, omdat Van Gerwen niet goed zou functioneren. De reden: Van Gerwen zou onder meer afspraken over reistijden, ophaaltijden en vaste chauffeurs niet nakomen. De rechter besloot in een door het taxibedrijf aangespannen kort geding in mei 2019 echter dat het contract geëerbiedigd moest worden.Van Gerwen bleef het leerlingenvervoer sindsdien verzorgen, maar het conflict werd niet opgelost. Een bodemprocedure moet uitwijzen of het taxibedrijf recht heeft op een schadevergoeding. Directeur Van Gerwen schrijft in een mail aan alle gemeenteraadsleden van Veldhoven dat hij een doorstart hoopt te maken. ,,Wij hopen in de loop van volgende week meer duidelijkheid te hebben.” Vooralsnog blijven de taxi’s van het bedrijf gewoon doorrijden.  Andere bedrijven binnen de Van Gerwen Groep zijn overigens niet failliet.De roots van de Van Gerwen Groep, dat taxi-vervoer, leerlingenvervoer en rijschool omvat, liggen in Zeeland. Daar startte het familiebedrijf aan de Zevenhuis in 1964 met één lesauto. Het groeide na een aantal overnames uit tot het grootste taxi-bedrijf in Zuid-Oost-Brabant. Naast het hoofdkantoor in Eindhoven heeft het bedrijf nog steeds een vestiging in Zeeland, en wel op bedrijventerrein Voederheil. Volgens zijn website heeft Van Gerwen meer dan honderd voertuigen en 140 medewerkers. 

taxi hengelo groepsvervoer Twente touringcar huren hengelo taxi Overijssel taxi tarief Schiphol taxi from schiphol Raci enschede hengelo taxi Oldenzaal denekamp

error: Alert: Inhoud is beschermd!!