24/7 Bereikbaar op +31 (0)6 - 412 307 68                                                                                                                                                                                                                                      

Single Blog Title

This is a single blog caption

Uber betaalt ruim 2,3 miljoen voor overtreden taxiwet

Uber betaalt ruim 2,3 miljoen voor overtreden taxiwet
Crimineel verdiend vermorgen
Het OM benadrukt het belang van taxivergunningen. Zo moeten chauffeurs over een gezondheidsverklaring beschikken en worden veiligheidseisen gesteld aan de auto die wordt ingezet als taxi. Ook werkt het aanbieden van taxidiensten zonder vergunning oneerlijke concurrentie in de hand, vindt het OM:UberPop-chauffeurs als commissie. Dit bedrag is “crimineel verdiend vermogen” en is daarom ingenomen. De persoon die in Nederland verantwoordelijk was voor het uitrollen van UberPop, heeft een werkstraf van negentig uur uitgevoerd. Sinds UberPop in november 2015 is stopgezet, zijn volgens het OM geen “nieuwe overtredingen op dit punt geconstateerd”.

Uber stelt in een reactie dat de manier van werken bij de dienst veranderd is en integriteit nu centraal staat. “We zijn vastberaden om een goede en verantwoordelijke partner te zijn voor steden.” Staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat, D66) noemt de opgelegde boetes volgens persbureau ANP “hartstikke goed en belangrijk voor de veiligheid van de reiziger”.
<< Terug naar nieuwsoverzicht

Bent u op zoek naar een goedkope taxi Hengelo? Bel Taxi Hengelo via 06 – 41 23 07 68 Wij hanteren geen speciaal nachttarief of avondtarief. Full taxi service van en naar Hengelo | Online taxi’s bestellen door heel Nederland.

Selecteer een taal​▼

Taxi Centrum Hengelo

error: Alert: Inhoud is beschermd!!