24/7 Bereikbaar op +31 (0)6 - 412 307 68                                                                                                                                                                                                                                      

Single Blog Title

This is a single blog caption

Taxisector Vlaanderen vreest gevolgen deregulering

Taxisector Vlaanderen vreest gevolgen deregulering
Nu de Vlaamse regering de plannen heeft goedgekeurd, mag binnenkort het Vlaams Parlement zich over de voorstellen buigen. Daarmee is hervorming van de taxiwetgeving weer een stuk dichterbij. De plannen voorzien onder meer in het afschaffen van een maximum aantal vergunningen van één per duizend inwoners van een gemeente. Ook is het oppikken van passagiers straks niet meer beperkt tot de gemeente waarin de vergunning is afgegeven. Verder moeten taxichauffeurs Nederlands kunnen praten met hun passagiers en worden de tarieven vrijgegeven.

Herhaling van fouten
Nu de hervorming een stap dichterbij is, laat de branche opnieuw van zich horen. Volgens de genoemde organisaties heeft Weyts vele onderbouwde adviezen naast zich neergelegd. “Hij herhaalt hiermee de fouten die vele landen en steden voor hem al maakten en zadelt hiermee Vlaanderen op met ernstige maatschappelijke en mobiliteitsproblemen.” In hun brief noemen de organisaties nogmaals drie breed gedragen suggesties waar de minister in hun ogen echt iets mee moet doen.

De eerste is een verbod op het leeg rondrijden van taxi’s en / of een beperking van het aantal taxi’s. De brief noemt New York en Londen als voorbeelden van steden waar dit niet is gebeurd, met alle gevolgen van dien voor de drukte in de markt en op de weg. “Zonder beperking van het aantal voertuigen, noch een verbod op het leeg rondrijden van straattaxi’s zonder bestelling, wordt het beroep van chauffeur een dagelijkse overlevingsstrijd, waarbij men steeds agressiever tewerk moet gaan om klanten te ronselen.”

Brood verdienen
De organisaties stellen dat minimumtarieven een garantie zijn voor een leefbaar inkomen. Volgens hen wil de minister daar echter niets van weten. “Het ontbreken van duidelijke afspraken rond tarieven, zal ook in Vlaanderen leiden tot sociale dumping. Velen zullen zich geroepen voelen om taxichauffeur te worden, maar weinigen zullen erin slagen er hun brood mee te verdienen, laat staan hun wagen af te betalen.”, zegt Steven Steyaert van BTB-ABVV.

Ten derde wordt voorgesteld dat deelplatformen streng worden gecontroleerd. Met de beoogde hervorming ontstaat er op de Vlaamse taximarkt immers ruimte voor diensten als Uber en Lyft. GTL, Transcom en BTB-ABVV sluiten hun “ultieme oproep” als volgt af: “Moderniseer de wetgeving, maar wees niet blind voor de maatschappelijke problemen die een totale deregulering met zich meebrengt. Wacht niet tot het t
<< Terug naar nieuwsoverzicht

Bent u op zoek naar een goedkope taxi Hengelo? Bel Taxi Hengelo via 06 – 41 23 07 68 Wij hanteren geen speciaal nachttarief of avondtarief. Full taxi service van en naar Hengelo | Online taxi’s bestellen door heel Nederland.

Selecteer een taal​▼

Taxi Centrum Hengelo

error: Alert: Inhoud is beschermd!!