24/7 Bereikbaar op +31 (0)6 - 412 307 68                                                                                                                                                                                                                                      

Single Blog Title

This is a single blog caption

Taxichauffeur vrijgesproken van dodelijke aanrijding

Taxichauffeur vrijgesproken van dodelijke aanrijding


Op 31 maart 2017 Op 31 maart 2017 reed de taxichauffeur achter een bus op de Molukkenstraat. Toen die bus stopte om passagiers in te laten stappen, besloot de chauffeur in te halen, hoewel dat daar niet mocht. Nadat hij de bus was gepasseerd, kwam ongeveer 80 meter verderop de 22-jarige fietsster de weg oprijden. De chauffeur raakte haar met zijn auto, waarbij zij zwaargewond raakte. Ze overleed later in een ziekenhuis aan haar verwondingen.

De rechtbank vindt het een “verschrikkelijk en betreurenswaardig ongeluk”. Maar om iemand in zo’n geval te veroordelen, moet worden bewezen dat die persoon aanmerkelijk onvoorzichtig of onoplettend is geweest. Ook moet er een direct verband zijn tussen de verkeersfout en het ongeluk. En dat is hier niet het geval, zo concludeert de rechter.

Niet harder dan toegestaan
De taxichauffeur is bij het passeren van de bus weliswaar over een doorgetrokken streep gereden, maar hij was alweer op weg terug naar zijn eigen weghelft voorrdat het ongeluk plaatsvond. Ook heeft hij niet harder gereden dan was toegestaan. “De rechtbank komt daarom tot de conclusie dat het ongeluk niet het gevolg is van aanmerkelijk onzorgvuldig gedrag van de chauffeur, maar door het feit dat de fietsster pas zo laat zichtbaar was: het zicht werd belemmerd door een bestelbus die voor de uitrit van een kruisende straat stond geparkeerd.”

Hengelo goedkope taxi busje Twente , groepsvervoer Almelo groepsvervoer Twente groepsvervoer Albergen groepsvervoer Schiphol Amsterdam Hengelo taxi , groepsvervoer enschede groepsvervoer Overijssel groepsvervoer Hengelo viptaxi directie taxi uber app taxi Amsterdam Hengelo taxi AirPort Düsseldorf Hengelo taxi enschede Düsseldorf
<< Terug naar nieuwsoverzicht

Bent u op zoek naar een goedkope taxi Hengelo? Bel Taxi Hengelo via 06 – 41 23 07 68 Wij hanteren geen speciaal nachttarief of avondtarief. Full taxi service van en naar Hengelo | Online taxi’s bestellen door heel Nederland.

error: Alert: Inhoud is beschermd!!