24/7 Bereikbaar op +31 (0)6 - 412 307 68                                                                                                                                                                                                                                      

Single Blog Title

This is a single blog caption

Taxi universiteit Twente

taxi universiteit Twente ? Boek snel en veilig bij taxi Enschede

Op steeds meer plekken in Nederland geldt een rookverbod. In restaurants is roken taboe, veel terrassen zijn rookvrij en binnenkort mag je ook geen peuk meer opsteken op treinstations. Universiteit Twente sluit zich daar bij aan. Vanaf 30 maart 2020 is roken op het UT-terrein hartstikke verboden. Óók tijdens festivals.

Universiteit Twente kondigde in 2019 al een rookvrije campus aan. “Deze maatregel past bij de toegenomen technisch-medische signatuur van de UT en wordt ondersteund door de nieuwe Tabaks- en rookwarenwet die roken niet meer toestaat op terreinen van onderwijsinstellingen”, lezen we op de site van de universiteit.

Rookverbod tijdens festivals

Vanaf 30 maart is het hele campusterrein dus rookvrij. Alleen in het woongebied mag je nog roken. Maar wat betekent deze maatregel voor de geplande festivals op het UT-terrein? Wordt daar een uitzondering voor gemaakt? “Nee, deze maatregel geldt vanaf eind maart altijd en voor iedereen”, vertelt UT-woordvoerder Laurens van der Velde. “Er vinden verschillende festivals op ons terrein plaats en die worden allemaal rookvrij.”

Handhaving

De festivals op het campus trekken ontzettend veel bezoekers. Hoe wordt ervoor gezorgd dat er écht geen peuken meer worden opgestoken? “Dat is aan de organisatoren van de festivals”, zegt Laurens. “Wij hebben ze gevraagd om met een plan te komen waarin ook de handhaving van een rookvrij festival naar voren komt.”

Duidelijk. Je pakje sigaretten kun je tijdens Hardfest, Kingsnight, Bevrijdingsdag Enschede en Green Vibrations dus beter thuislaten.

error: Alert: Inhoud is beschermd!!