24/7 Bereikbaar op +31 (0)6 - 412 307 68                                                                                                                                                                                                                                      

Single Blog Title

This is a single blog caption

taxi-oorlog in Vlaamse steden?

taxi-oorlog in Vlaamse steden?
Minster Ben Weyts wil met zijn decreet de taximarkt in Vlaanderen sterk dereguleren. Onder meer door het afschaffen van het maximum aantal vergunningen van één per duizend inwoners van een gemeente. Ook is het oppikken van passagiers straks niet meer beperkt tot de gemeente waarin die vergunning is afgegeven. Verder moeten taxichauffeurs Nederlands kunnen praten met hun passagiers en worden de tarieven voor het vervoer vrijgegeven.

Overlast en fileleed
Brancheorganisatie GTL sprak eerder al zijn zorgen uit over de mogelijke gevolgen van de plannen. Volgens GTL heeft Weyts allerlei goede adviezen naast zich neergelegd en zet hij in de grote steden “de deur wagenwijd open voor overlast in de centrumsteden, extra fileleed en sociale dumping.” Dat laatste zou bijvoorbeeld komen door het vrijgeven van de tarieven, waar een ondergrens nu nog garantie op een leefbaar inkomen biedt.

De Gentse schepen (vergelijkbaar met een wethouder in Nederland) van mobiliteit sluit zich nu bij die zienswijze aan. “Het decreet dat nu voorligt is een drama voor de taxisector”, zei Watteeuw in antwoord op vragen over het onderwerp, zo meldt PZC. Waar het de bedoeling is om met de wetswijziging ruimte te bieden voor meer innovatie en de komst van organisaties als Uber, gaat het volgens Watteeuw om volledige deregulering die lokale taxibedrijven de das zal omdoen. “Dat zeg ik niet alleen, het is de conclusie van de sector zelf, van de mobiliteitsraad en van de vakbonden.”

Twee soorten taxi’s
Watteeuw denkt verder dat de voorgenomen wijziging van de regels het voor steden onmogelijk maakt om nog een goed taxibeleid te voeren. Waar Weyts denkt dat zijn maatregelen een taxirit beter betaalbaar zullen maken, denkt de schepen dat het in de praktijk voor veel kleine en middelgrote ondernemingen de doodsteek zal zal zijn. Hij voorspelt dat er straks in de Vlaamse steden twee soorten taxi’s rondrijden: zij die zich aan alle regels moeten houden en zij die dat niet hoeven. “Dat maakt dat de taxi-oorlog snel weer zal oplaaien, in deze nu al kwetsbare sector.”


Tags: Schipholtaxi Hengelo Amsterdam taxibus Almelo groepsvervoer Albergen groepsvervoer Hengelo groepsvervoer enschede groepsvervoer Tubbergen groepsvervoer Twente groepsvervoer Haaksbergen groepsvervoer goor
<< Terug naar nieuwsoverzicht

Bent u op zoek naar een goedkope taxi Hengelo? Bel Taxi Hengelo via 06 – 41 23 07 68 Wij hanteren geen speciaal nachttarief of avondtarief. Full taxi service van en naar Hengelo | Online taxi’s bestellen door heel Nederland.

Taxi Centrum Hengelo

error: Alert: Inhoud is beschermd!!