24/7 Bereikbaar op +31 (0)6 - 412 307 68                                                                                                                                                                                                                                      

Single Blog Title

This is a single blog caption

Taxi Assen/ Politie zet diverse taxi’s tijdens TT Festival op non-actief. Duizenden euro’s aan boetes

Politie zet diverse taxi’s tijdens TT Festival op non-actief. Duizenden euro’s aan boetes
112 taxi’s zijn gecontroleerd via ANPR, het automatische nummerplaat herkenningssysteem van de politie. 48 taxi’s werden aan de kant gezet voor controle. Zeven taxi’s waren in overtreding, zes taxi’s moesten direct stoppen met taxivervoer.

Niet gekeurd

Bij diverse taxi’s was de taxameter niet in orde. Dit apparaat berekent de ritprijs voor de klant. Bij 4 taxi’s bleek de taxameter niet gekeurd te zijn; 1 taxameter voldeed niet aan de eisen. De boete hiervoor is 900 euro.

Bij twee taxi’s voldeed de Boord Computer Taxi niet aan de eisen. De boete daarvoor is 1800 euro. De boardcomputer registreert de ritgegevens en arbeidstijden digitaal en is verplicht sinds 1 juli 2016.

Tevens werden twee chauffeurs bekeurd voor het negeren van een geslotenverklaring en twee chauffeurs voor het niet volgen van het juiste voorsorteervak.

Handmatig

Voorheen, zo laat de politie weten, werkten veel taxiondernemingen met een handmatige registratie van de ritgegevens en de arbeids- en rusttijden. Het invullen van de zogeheten rittenstaat en het bijhouden van de werkmap kostte taxiondernemers veel tijd.

Handmatige registratie was bovendien ook fraudegevoelig, waardoor er oneerlijke concurrentie ontstond. De boordcomputer maakt betere controle mogelijk, aldus de politie.


Tags/ schipholtaxi service Hengelo, luchthavenvervoer Düsseldorf Weeze Hengelo Enschede, taxibusje goedkope taxi Hengelo touringcar twebte Overijssel 

Bent u op zoek naar een goedkope taxi Hengelo? Bel Taxi Hengelo via 06 – 41 23 07 68 Wij hanteren geen speciaal nachttarief of avondtarief. Full taxi service van en naar Hengelo | Online taxi’s bestellen door heel Nederland.

Taxi Centrum Hengelo

error: Alert: Inhoud is beschermd!!