24/7 Bereikbaar op +31 (0)6 - 412 307 68                                                                                                                                                                                                                                      

Single Blog Title

This is a single blog caption

Station taxi Hengelo

De nieuwe taxistandplaats bij het Centraal Station Amsterdam is maandag geopend. Die is voortaan aan de achterkant van het station. De werkzaamheden voor de aansluiting van de nieuwe fiets- en voetgangerstunnel aan de centrumzijde van het Centraal Station beginnen direct, de oude standplaats is daarom vanaf dat moment buiten gebruik. Donderdag 8 oktober wordt de taxistandplaats feestelijk geopend.

De standplaats aan de IJzijde heeft vier opstapplaatsen en 29 wachtplekken. Met een matrixbord wordt de taxi die aan de beurt is opgeroepen om op te rijden naar de opstapplek. Jaarlijks zijn er zo’n 400.000 taxiritten vanaf de standplaats.

Schone taxi’s

Niet alleen de locatie verandert, ook krijgen schone taxi’s op de nieuwe taxistandplaats voorrang. Dit betekent dat elke vierde taxi die wordt opgeroepen, schoon is (indien aanwezig). In 2016 komen er op CS snelladers voor de vier oplaadplekken. Hiermee wordt de nieuwe standplaats de ‘schoonste’ standplaats van Nederland.

Schone taxi’s zijn volgens de gemeente Amsterdam 100% emissievrij (elektrisch/waterstof zoals Nissan Leaf en eValia, Tesla Model S, Renault Zoe), Groengas of voertuigen met een CO2-emissie < 50 gram per kilometer (plug in hybride voertuigen zoals de Toyota Prius Plug in, Mercedes C 350 e plug in, VW passat plug in etc).

Opening

Donderdag 8 oktober om 13.30 uur wordt de standplaats feestelijk geopend. Dit in aanwezigheid van onder meer wethouders Pieter Litjens (Verkeer) en Abdeluheb Choho (Duurzaamheid).

error: Alert: Inhoud is beschermd!!