24/7 Bereikbaar op +31 (0)6 - 412 307 68                                                                                                                                                                                                                                      

Single Blog Title

This is a single blog caption

Nieuwe daklichten voor TTO-taxi’s Amsterdam

Nieuwe daklichten voor TTO-taxi’s Amsterdam
Markten lopen door elkaar
De straattaximarkt bestaat, naast de al omschreven opstapmarkt, uit de bestelmarkt. Het probleem is dat die twee markten officieel gescheiden zijn, maar in de praktijk vaak door elkaar lopen. Chauffeurs die niet bij een TTO zijn aangesloten (of er in elk geval op dat moment niet voor rijden) bieden hun diensten aan in de buurt van standplaatsen en op straat, terwijl ze eigenlijk alleen besteld werk mogen doen.

Deze mogelijkheden ontstaan ook omdat er in Amsterdam vele duizenden taxi’s rondrijden. Dat maakt handhaving lastig, en voor met name toeristen is het blijkbaar niet altijd even makkelijk om het onderscheid tussen de verschillende soorten taxi’s te maken. Het vernieuwde, meer eenduidige daklicht moet daar verandering in helpen brengen.

Vergunning voor de opstapmarkt
“Door herkenbaarheid van de taxi’s die op de opstapmarkt mogen werken te verhogen, willen we voor klanten duidelijk maken welke taxi’s zij op straat kunnen aanhouden. Taxi’s met het officiële Amsterdamse Taxxxi-logo op hun daklicht hebben een vergunning om op de opstapmarkt te werken volgens de Amsterdamse kwaliteitseisen voor taxi’s. Zij worden hierop gecontroleerd”, aldus het Taxiteam van de gemeente.

De verplichting om het nieuwe daklicht te voeren geldt sinds 1 februari, maar er is wel sprake van een overgangsfase. De oude daklichten kunnen nog tot en met april worden vervangen. Tot 1 mei krijgt de TTO een waarschuwing als er een chauffeur met een oud daklicht rondrijdt. Na die datum is het echt niet meer toegestaan om met die verouderde daklichten te werken.
Tags: groepsvervoer Almelo groepsvervoer enschede groepsvervoer Hengelo groepsvervoer Twente groepsvervoer borne Oldenzaal goedkope taxibus Twente Twxi Hengelo luxe taxi taxicentrale Overijssel
<< Terug naar nieuwsoverzicht

Bent u op zoek naar een goedkope taxi Hengelo? Bel Taxi Hengelo via 06 – 41 23 07 68 Wij hanteren geen speciaal nachttarief of avondtarief. Full taxi service van en naar Hengelo | Online taxi’s bestellen door heel Nederland.

error: Alert: Inhoud is beschermd!!