24/7 Bereikbaar op +31 (0)6 - 412 307 68                                                                                                                                                                                                                                      

Single Blog Title

This is a single blog caption

Mogelijk verbod op taxi Uber in GenèveBen

Mogelijk verbod op Uber in GenèveBen
Uber ziet de chauffeurs die via het platform rijden als zelfstandig ondernemers. Maar volgens de Zwitserse autoriteiten zijn het werknemers. En die hebben bepaalde rechten die de taxidienst moet honoreren. Zo worden ze betaald per rit en vindt er geen doorbetaling plaats bij ziekte of vakantie. Ook bouwen ze geen pensioen op.

Maar volgens Genève zijn de chauffeurs niet vrij “om passagiers te kiezen, de prijs te bepalen of de route te kiezen”. Bovendien verwerkt Uber de beoordelingen van passagiers, wat gevolgen heeft voor de perspectieven van chauffeurs. Uber is dus de werkgever van deze chauffeurs, vindt Genève, en moet hen daarom als werknemers behandelen.

Activiteiten staken
De opdracht van Genève om chauffeurs als werknemers te behandelen, geldt met terugwerkende kracht. Dat betekent dat Uber alle premies die het sinds de start in de Zwitserse stad in 2014 had moeten betalen, nu alsnog moet betalen. Zolang Uber dat niet doet, moet het bedrijf zijn activiteiten in Genève staken. Andere Zwitserse regio’s volgen mogelijk ditvoorbeeld. Uber heeft vier weken om in beroep te gaan. Als het bedrijf dat doet, mag het voorlopig in Genève blijven werken, totdat er een definitieve uitspraak is.
Bentaxibus Hengelo Twente taxi service luchthavenvervoer Amsterdam Hengelo Schiphol groepsvervoer Oldenzaal denekamp taxi hengelo vervoer opmaat twente onine taxi reserveren
, groepsvervoer Twente Hengelo Enschede , vervoer op maat goedkope taxi Hengelo Luchthavenvervoer dusseldorf Hengelo groepsvervoer delden groepsvervoer goor groepsvervoer enschede groepsvervoer enter taxi aub aub hengelo taxi tarieven goedkope taxi

error: Alert: Inhoud is beschermd!!