24/7 Bereikbaar op +31 (0)6 - 412 307 68                                                                                                                                                                                                                                      

Single Blog Title

This is a single blog caption

Amsterdamse TTO’s stappen weer naar de rechter

Amsterdamse TTO’s stappen weer naar de rechter
geschil gaat over minimale sancties die Amsterdamse TTO’s voor bepaalde overtredingen aan chauffeurs moeten opleggen. Taxistad en TAT zijn het daar niet mee eens. Zij ontwikkelden een eigen maatregelenprotocol, maar daar kwam de gemeente weer tegen in opstand. De TTO’s legden de zaak voor aan de voorzieningenrechter en die stelde de gemeente dinsdag in het gelijk.

Ongelijk speelveld
“De voorzieningenrechter bevestigt met het vonnis dat Taxistad en Take a Taxi niet mogen werken met een eigen maatregelenprotocol”, stelt een woordvoerder namens de gemeente. “Door dat wel te doen, begaan ze een overtreding waarmee ze zorgen voor een ongelijk speelveld ten aanzien van taxiorganisaties die zich wel aan de regels houden. Daarom moeten ze weer gaan werken volgens de met de gemeente overeengekomen afspraken.”

“De gemeente werkt intussen verder aan een nieuw handhavingsbeleid, dat naar verwachting in het najaar richting gemeenteraad gaat. Daarnaast wordt een nieuw taxibeleid ontwikkeld. Dat beleid richt zich op het wegnemen van verschillen tussen de opstapmarkt en bestelmarkt, voor zover dat mogelijk is.”

Minimumsancties van tafel
Beide TTO’s wachten dat echter niet af en stappen opnieuw naar de rechter. Volgens hen is er namelijk meer in het spel. “Terwijl de rechter in Den Haag zijn uitspraak deed, kondigde wethouder Sharon Dijksma vandaag in een overleg met de taxiorganisaties een beleidswijziging aan waarmee de minimumsancties van tafel gaan”, schrijven zij dinsdag in een verklaring. Vanuit de gemeente wordt echter gesteld dat er geen overleg was tussen wethouder en TTO’s, maar tussen het Taxiteam van de gemeente en de taxiorganisaties. Over de inhoud van dat overleg is nog niets naar buiten gebracht.

Als wat Take a Taxi en Taxistad beweren klopt, zouden de Amsterdamse TTO’s straks zelf de hoogte of zwaarte van op te leggen sancties mogen bepalen. Dat is op zich wat de twee ‘opstandige’ TTO’s willen, maar volgens TAT-bestuursvoorzitter Ruud Lagerwaard mankeert er van alles aan de manier waarop het nu gaat. “De timing van de wethouder verbaast ons. Wij zijn vandaag door de rechter in het ongelijk gesteld, juist omdat de invulling van dit nieuwe beleid volgens de gemeente nog niet bekend was. Dat is niet geloofwaardig.”

Haaksbergen Schiphol taxi Hengelo taxi enschede groepsvervoer enschede groepsvervoer Almelo groepsvervoer goor groepsvervoer Schiphol Twente taxi Twente Schiphol taxi Hengelo goedkoop luxe taxi directievervoer s klasse taxi Schipholtaxi borne Almelo dusseldorf groepsvervoer Weeze AirPort taxi Eindhoven Hengelo taxi enschKan niet uitblijven
Lagerwaard is op zich tevreden over het vermeende besluit om de minimumsancties op te heffen. Toch vindt Take a Taxi samen met Taxistad dat een nieuwe gang naar de rechter niet kan uitblijven. Lagerwaard: “De nieuwe regeling geldt namelijk niet voor bestaande gevallen. De gemeente dwingt ons deze chauffeurs alsnog brodeloos te maken. Dat vinden wij onaanvaardbaar.”

Hengelo Twente taxi service luchthavenvervoer Amsterdam Hengelo Schiphol groepsvervoer Oldenzaal denekamp taxi hengelo vervoer opmaat twente onine taxi reserveren
, groepsvervoer Twente Hengelo Enschede , vervoer op maat goedkope taxi Hengelo Luchthavenvervoer dusseldorf Hengelo groepsvervoer delden groepsvervoer goor groepsvervoer enschede groepsvervoer enter taxi aub aub hengelo taxi tarieven goedkope taxi bus

error: Alert: Inhoud is beschermd!!