24/7 Bereikbaar op +31 (0)6 - 412 307 68                                                                                                                                                                                                                                      

Single Blog Title

This is a single blog caption

240 uur taakstraf geëist tegen Uber-chauffeur voor dodelijk ongeval

240 uur taakstraf geëist tegen Uber-chauffeur voor dodelijk ongeval

240 uur taakstraf geëist tegen Uber-chauffeur voor dodelijk ongeval
Het is een werkelijkheid die niemand heeft gewild, daar twijfelt niemand waarschijnlijk aan. Maar dat neemt niet weg dat hij de opzet niet heeft gehad, maar dat het wel is gebeurd omdat hij onoplettend en onvoorzichtig was. Het aanrijden van Mare had niet mogen gebeuren”, zei de Officier van Justitie volgens AT5.

Verantwoordelijkheid taxi-apps
De ouders van het slachtoffer en de zus leggen ook verantwoordelijkheid bij de bedrijven achter apps, zoals Uber. Volgens hen worden taxichauffeurs vaak gestoord door de apps en concentreren ze zich dus niet volledig op het verkeer om hen heen. “Ik verwijt je je onbekwaamheid, maar je bent niet alleen verantwoordelijk voor de bekwaamheid. Je had moeten worden getraind”, stelde de vader van het slachtoffer.

De verdachte reed vijf maanden voor Uber, maar was volgens de familie niet goed opgeleid. Er werd zelfs een filmpje getoond waarin getoond werd dat taxichauffeurs waren afgeleid. “Niet opletten in het verkeer is strafbaar, je kan dus stellen dat het gebruik van een taxi-app een doorlopend delict is. We hopen dat de rechtbank hier iets van opneemt in het vonnis, het is namelijk onvermijdelijk dat er meer ongelukken gaan plaatsvinden.” De rechter doet over twee weken uitspraak.

Tags: Schipholtaxi Amsterdam Hengelo taxi in Hengelo taxi Vriezenveen taxi enschede goedkope taxibus Hengelo taxi Twente groepsvervoer Overijssel groepsvervoer enschede Almelo groepsvervoer Twente Hengelo taxi luchthavenvervoer Eindhoven AirPort taxi Hengelo viptaxi
<< Terug naar nieuwsoverzicht

Bent u op zoek naar een goedkope taxi Hengelo? Bel Taxi Hengelo via 06 – 41 23 07 68 Wij hanteren geen speciaal nachttarief of avondtarief. Full taxi service van en naar Hengelo | Online taxi’s bestellen door heel Nederland.

error: Alert: Inhoud is beschermd!!